Wat doe ik?

Mijn eerste antwoord is dan: ik doe niks. Ik los je problemen niet op en ik maak je niet gelukkig. Jij bent jij en ik ben ik, en je kunt het ook helemaal zelf. Bovendien heb ik sterk het gevoel dat, van een afstand bekeken, de hele “ik” niet bestaat. Tegelijkertijd is het de bedoeling, om wel de hele ik-beleving te beleven. En zo leef ik mijn leven, ben gelukkig of heb het helemaal gehad, net als jij waarschijnlijk. En een onderdeel van mijn leven is het doorgeven van berichten vanuit de Bron zoals ik het altijd maar noem, de grote boekenkast van het leven waar voor mijn gevoel alles al in beschreven staat.

Jijzelf doet ook vanalles. Je doorvoelt je leven, of gaat er voor op de loop, denkt veel of denkt weinig, leeft solitair of je wil zo graag in de groep, en welk voorbeeld ik ook noem: het gaat allemaal om “wie ben ik?”, en “wat is mijn plek in de wereld?”

Het goede nieuws is dan, dat jij niet die stroom aan doorgaans beperkende gedachten bent. Je bent ook niet die emotie die je belemmert in je “ik mag er zijn-gevoel”, wat dan doorgaans verschijnt als gevolg van dat eeuwige denken. Wat jij bent, is een wezen van Licht, ik kan het niet anders zeggen, waarbij je op reis bent in jezelf in een wereld die je ziet als passend bij jou. En het ene moment heb je dat haarscherp, en het andere moment weet je het in die wereld even niet.

En dat hebben wij allemaal. Het zijn maar gewoon allemaal ervaringen. Het leven is een boek aan ervaringen, het ervaren van beweging. En die muppets in je hoofd met altijd maar weer die afkrakende gedachten? Kijk ernaar en lach erom… het zijn maar gedachten, het is niet wie jij bent.

Ik wens je toe, dat je die illusie doorprikt, maar vooral dat je voelt van yes! En dat doe je helemaal zelf, ook al is het via werk van mij.

(op de volgende pagina kun je verder lezen)