Gidsentekening

Als we gaan zitten voor een gidsentekening, vraag ik om een beeld van een begeleider van jou. Dat kan je hoofdgids zijn, een tijdelijke gids of een leraar, en heel soms een overleden iemand die je kent van nabij als die persoon een expliciete taak heeft jou te begeleiden in een stuk wat ook past in diens eigen proces in de andere wereld.

Ik krijg er een themaverhaal bij over iets wat speelt of blijft spelen, en dat verhaal wordt verteld door diegene die op papier verschijnt. Meestal komen er symbolen bij of steekwoorden, en dat samen met de uitleg van de kleuren en de manier waarop getekend wordt geeft een reading bij de tekening.

Ik maak de tekeningen altijd op A3-formaat, want kleiner krijg ik het gewoon niet allemaal op papier. Naar gelang het type boodschap en voor wie ik het maken mag, is het ofwel een tekening in pastelkrijt, potlood, getekend met wax of houtskool. Het is raadzaam om op te schrijven wat er verteld wordt, omdat er doorgaans veel informatie komt in een snel tempo en het teveel is om allemaal te onthouden.

Het is ook mogelijk dat ik een tekening voor je maak, de reading uitschrijf, en dit naar je opstuur. Maar samen aan tafel is fijner, omdat je dan rechtstreeks je vragen kunt stellen.

Hieronder vind je een paar voorbeeldtekeningen van een paar jaar geleden. De bijbehorende verhalen geven me nog steeds een warm gevoel.