Edelsteen/Tarot/Psychometrie-avond “Waar word je blij van?”

Over edelstenen valt ontzettend veel te vertellen, en Daan (Diana) is daar keigoed in. Ze heeft een stenenwinkel in Hoorn, en voor de middagen die we samen doen kan ze dus heel handig intuitief van te voren invoelen welke stenen er gewenst zijn en die dus ook meenemen. Het mooie aan edelstenen vind ik zelf dat ze zoveel te vertellen hebben voor de mens waar die goed bij past. Het type steen wat je matcht is niet zomaar een steen is mijn gevoel, maar precies die steen die aanvult, verheldert of inzichtelijk maakt, en heelt.

We werken veel samen Daan en ik, en dit soort middagen is voor ons het toefje op de taart. Daan en ik zijn allebei mensen van okay het leven kan soms beroerd tevoorschijn komen, maar kijk nu eens naar wat er wel is? Ofwel: waar word je blij van? Als je die ingang maakt, die deur openzet, dan gaat er ineens heel veel stromen. Ze zeggen wel eens een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, en in breder perspectief getrokken denk ik dat dit werkelijk zo is.

Dus willen we graag aan iedereen vragen om iets mee te nemen waar je blij van wordt, een foto of een voorwerp, het maakt niet uit wat. Dus stel je wordt helemaal blij van tv kijken, dan neem je de afstandsbediening mee. Is dat de avond met kaarsen aan thuis, dan een kaars, houd je van in bos wandelen dan een tak uit het bos, ga zo maar door: je knuffelbeer van vroeger, een speeltje van de kinderen, een foto van oma die overleden is maar waar je zo een fijne momenten mee had,  je koffiebeker, alles is goed en niks is gek, leef je uit en breng graag mee. En als je blij wordt van een boterham met pindakaas, dan neem je die gewoon mee. Aan de hand van dat voorwerp of die foto zal ik aan jullie gidsen vragen welk verhaal ik mag vertellen, waar die deur zit van de lichte en leuke dingen in het leven. Voorafgaande daaraan, legt Daan stenen neer bij elk voorwerp of foto, stenen waarvan blijkt dat ze precies horen bij de boodschap en de ontvanger. Dat in combinatie met de tarotkaarten die we erbij leggen, geeft een passend verhaal waar ik zelf iedere keer weer verbaasd van sta te kijken (ik weet zelf vaak wel de kleur en het gevoel van de steen die bij iemand hoort, maar hoe deze heet en precies werkt dat is compleet Daan haar talent en daar weet ik echt niks van).

Aan het einde van de middag is er nog ruimte om na te praten, vragen te stellen en lekker te neuzen in de stenen die Daan meeneemt. We vinden het fijn om de middag licht te maken,  maar dat wil niet zeggen dat er geen plek is voor een serieus verhaal. Want that’s life, de lach en de traan, het licht en het donker, de yin en yang…  en daarmee helemaal okay.

Te organiseren op een zondagmidag in verband met de reisafstand van Daan uit Hoorn (uitgezonderd de koopzondagen in Hoorn). Groepsgrootte maximaal acht mensen, mogelijk in (de directe omgeving van) Tilburg. Maximale groepsgrootte acht mensen, € 130,- (dit is inclusief de benzinekosten van Daan en mijzelf). Van 14.30 tot plm 17.00 uur met tussentijds 1 of 2 korte pauzes. Wij zijn er dan graag om 14.00 uur.