Gidsen

Wat zijn Gidsen Een korte uitleg

Een gids is een entiteit Een mens zonder lichaam Een ziel van een overleden persoon Iemand die vaak meer dan 1 leven heeft gehad.

Wanneer een ziel onze aardse leerschool volledig heeft doorlopen hoeft hij geen aards leven meer te ondergaan en kan hij bijvoorbeeld kiezen om een hoofdgids van iemand te worden.
Hij gaat dan een andere ziel begeleiden in de persoonlijke groei.

Je hoofdgids begeleid jou dus in je persoonlijke groei wat zeker niet de gemakkelijkste taak is Begeleiden betekend echter niet dat je hoofdgids alle verantwoording van je over neemt.
Je bent en blijft altijd zelf verantwoordelijk voor je eigen keuzes en creaties en voor de gevolgen daar van.
Je gids probeert je wel positief te beïnvloeden en je te helpen maar hij gunt jou je eigen keuzes en lessen zodat jij op jou manier steeds meer ontdekt wie je echt bent

Je gids is dus ook geen reddende Engel.
De keuze van een gids voor een bepaalde persoon is gebaseerd op onvoorwaardelijke liefde. Je verbind je tenslotte niet zomaar voor eeuwig met en andere ziel.
Je hoofdgids is vrijwel altijd een lid uit jou groepsziel, jou zielen familie maar er is wel een belangrijk onderscheid Je gids is qua ontwikkeling een stapje verder dan jij, op zich is dat erg handig, je hebt continu een wijs mens bij je waarbij jij altijd terecht kunt voor liefde, steun en zuiver en waardevol advies.
Je gids kan dus al heel lang bij je zijn, honderden en soms al duizenden jaren.

Waar ken je die hoofdgids nou van. Allereerst is hij dus lid van jou groepsziel maar je kent hem ook van minstens 1 gezamenlijk leven hier op aarde, dat was het laatste leven van jou gids op aarde, zeg maar het eind examen leven.
Daar was jij bij en vanaf dat moment is die ziel jou gids geworden, we noemen het daarom het gidsen leven.
Diep van binnen in je onderbewuste ken je jou gids dus nog, het is een soort van oude bekende, alleen niet van je huidige leven maar van een eerder leven.
Vaak had je in dat gidsen leven een bijzondere en liefdevolle relatie met elkaar Behalve het gidsen leven kun je nog andere eerdere levens met elkaar gedeeld hebben.

Aangezien wij het fijn vinden om een menselijke gedaante te zien of ervaren laat onze hoofdgids zich vaak zien als de man of vrouw van het gidsen leven.
In feite gaat het natuurlijk niet meer om een man of vrouw maar om een wezen van energie met bewustzijn, een ziel.

Naast hoofdgidsen en groepsgidsen zijn er ook nog hulpgidsen.
Een hulpgids is vaak iemand die je tijdens je huidige leven gekend hebt zoals een overleden ouder of grootouder of een vriend bijvoorbeeld.
Wanneer zij zich nog heel erg betrokken bij je voelen kan het zijn dat zij je ook begeleiden, al dan wel of niet tijdelijk.

Een hulpgids kan ook iemand zijn die je niet kent van een leven op aarde maar van een kosmische ontmoeting.
Deze hulpgidsen komen vaak af op gebeurtenissen in jou leven waar ze zelf ook van kunnen leren en tegelijkertijd willen ze jou wellicht steunen in de situatie waar je op dat moment mee te maken hebt.
Hulpgidsen zijn vaak nog niet aan het einden van hun incarnatie cyclus, vandaar dat hun begeleiding vaak van tijdelijke aard is Tenslotte willen zij zelf ook verder met hun eigen ontwikkeling bijvoorbeeld door het kiezen van een nieuw leven op aarde.

Gidsen zijn trouwens geen Engelen, een belangrijk verschil is dat Engelen nooit op aarde hebben geleefd en gidsen wel, juist daarom kunnen gidsen ons prima begeleiden, wij putten immers uit hun eigen ervaringen, bovendien zijn Engelen van een hoger bewustzijnsniveau dan gidsen, ze staan als het waren nog dichter bij de bron, bij God

Hoe communiceer je nou met je gids?
Allereerst vind de communicatie plaats op telepathisch niveau, dit klinkt veel ingewikkelder dan het werkelijk is.
Helaas zijn wij het in onze cultuur verleerd om naar onze innerlijke impulsen te luisteren maar we kunnen ons die manier van communiceren weer eigen maken door er voor open te staan en onze gevoelsindrukken serieus te nemen.

Bij het communiceren met je gids heb je geen hulpmiddelen nodig zoals channellen, automatisch schrift of pendelen en het is niet nodig om iets te zien, dat is namelijk niet iedereen gegeven. Communiceren is energie uitwisselen, voelen en vertalen en niet kijken naar.
Je gaat dus gewoon in gesprek met je gids en je vertrouwd daarbij op je allereerste gevoelsindrukken ‘
De eerste indruk is gewoonlijk de juiste, je hebt tenslotte zelf nog geen tijd gehad om iets te bedenken.
Stel vooral ik het begin vragen waar jou gids ja of nee op kan antwoorden, die antwoorden kan je vaak ik je buik al voelen.
Je gids zal je helpen want hij vind het erg fijn om met je te communiceren, hoe meer tijd en energie die jij in de relatie en communicatie met je gids stopt, des te meer vertrouwen zul je krijgen in je zelf en je gids.

Als je bereid bent te investeren zal je moeite zeker beloond worden, blijf wel gewoon doen tegen je gids, behandel hem niet als een verheven persoon, doe gewoon, zoals je ook met vrienden omgaat, je gids houdt van je en wil dicht bij je zijn, niet ver weg op 1 of ander voetstuk.

Tenslotte nog een belangrijke basis regel:

Duidelijke vragen leveren duidelijke antwoorden op.

Koos Nijholt

(Koos doet en schrijft nog veel meer mooie dingen, en Koos kun je vinden via www.onevoiceradio.nl )