Coachcursus psychometrie

Er is me al zo vaak gevraagd  van “Iris hoe doe je dat nou?” dat ik ervoor ben ga zitten om voor wie wil daarin te coachen. Onze gidsenwereld gidst mij daarbij (wat klinkt dat wollig), en zij leert ons om het persoonlijke gebied van antennes te gaan herkennen.

Ieder mens heeft een persoonlijk palet van gevoeligheid: de een krijgt informatie via ingevingen met beelden, de ander met liedjes, er zijn mensen die  lichtjes zien en meteen begrijpen wat die willen zeggen, of lichaamszintuiglijke mensen die de waarneming en het bericht voor de ander via hun eigen lichaam voelen. Er zijn nog veel meer manieren, en het mooie is ook dat ongeacht hoe jouw manier van ontvangen ook is: de boodschap, de post voor de ander met jou als postbode, komt altijd aan.

hand

Juist omdat de mens niet standaard is, is het geen standaardcursus met standaardoefeningen.  Ik laat het vormgeven zoals de groep en de begeleiderswereld mij ingeeft wat de bedoeling is, overeenkomstig de individuele ingangen tot informatie die ik bij de deelnemers herken.  Het is een geleide cursus waarin ik ook geleid word, net zoals met de readings die ik doe, en die aansluit bij jouw persoonlijke stuk hierin. Ik doe dit met een klein groepje van maximaal vier mensen zodat iedereen volop tijd en ruimte heeft.

Je wordt je bewust van verbinden, jouw antennes, waarnemen, waarnemen en contact. We oefenen voor elkaar met het maken van readings aan de hand van kleuren, foto’s, voorwerpen, tekeningen, tarot, zandlezen, steentjes uit de tuin, wat er maar in ons opkomt, of aan de hand van helemaal niets. Het is niet de bedoeling dat er contact is met overledenen, omdat ik vind dat je eerst doorgewinterd in de psychometrie moet zijn voordat je dit gebied betreedt.

Het fijne aan het werken in een groepje is, dat je voor je groepsgenoten mag werken. Je geeft elkaar ruimte om te oefenen omdat je readings voor elkaar op mag zetten, in een vertrouwde setting.
Daarbij krijg ik vaak terug, dat het prettig is om gevoel en ingevingen te mogen uitspreken en daar een reactie op te krijgen. Het slot mag eraf, in de goede basis van samen, waarbij er ook notie ontstaat van de aan- en uitknop. Wat ik ook vaak hoor, is de verademing nu eens mensen tegen te komen die soortgelijke ervaringen hebben, zodat het gevoel van de vreemde eend in de bijt kan verdwijnen. Er zijn plenty van deze eenden en de vijver beslaat een wereld groot.

Omdat het leerproces van bewustzijn hierin iets is wat stapsgewijs gaat, zijn er vier bijeenkomsten gepland met steeds een week ertussen. Hierdoor is er de tijd de ruimte om van binnen herkenning te vinden en bij de volgende les de opgeborrelde vragen te kunnen stellen. We gaan in ieder geval vooral veel doen, omdat door het doen de herkenning in gevoel komt. Het gaat niet om het snappen in je hoofd maar het weten in je hart, dan kun je het echt begrijpen is mijn ervaring.

Dit is geen cursus voor het aanleren van het kunstje. Terwijl het werk eigenlijk best wel kunstig is. Het is niet de bedoeling om via het leren van het kunstje een reading de wereld in te gooien zonder er bij stil te staan waar je nu eigenlijk mee bezig bent, of nog erger, zonder notie hoe het is voor de ontvanger ervan. Het luisteren met aandacht naar de ander, wat je doet via een reading, vraagt respect en introspectie. Het maakt ook een mooi proces in jezelf zichtbaar, wat dikwijls te maken heeft met het besef van eigen ruimte, de vraag wie ben ik, hoe snel verbintenissen met mensen eigenlijk voelbaar zijn, en het waardevolle van het onderlinge delen. We zijn er voor elkaar, geven elkaar, en leren van elkaar, en sluit de humor niet uit want die is er ook. Psychometrie zelf is helemaal niet moeilijk. Het is het bewustzijn van het onbewuste. Regelmatig hoor ik terug, van eigenlijk is dit het stilstaan bij wat ik al mijn hele leven doe. En zo is het ook.

Er is geen standaardplanning voor wanneer ik deze cursus geef:  ik plan in als het toevallig zo loopt dat mensen mij hiervoor benaderen. Heb je hier interesse voor, stuur mij dan een berichtje via het contactformulier, dan neem ik contact met je op.